quinta-feira, 2 de julho de 2015

Masala chai - The Indian spice tea

Masala chai - The Indian spice tea
Occasionally it's always good to innovate in teas that you have prepared to accompany the breakfast, dinner or to receive visits at home, right? Then how about learning an Indian source income and fleeing a bit to traditional teas? Introducing the masala chai.

This is a prepared beverage from the infusion of black tea leaves with the addition of spices or herbs India. When chai milk can also be added. Usually with intense flavor, this drink is considered an antioxidant and has many therapeutic properties.

Masala chai, or chai?
There is little difference between one type of coffee and the other. In general, Indian tea is known as chai instead Masala Chai. However, if taken to "literally" as the saying goes, chai should take in its preparation recipe only the leaves of black tea and other spices. Since the Masala chai is the same composition chai, but with the difference that this must also be added milk, preferably milk known as "fat." Some people prefer to add condensed milk, which is also indicated, as it gives an even richer flavor.

Main ingredients:
Black tea leaves: In general, you should use black tea with a strong concentration - this has in its composition equivalent caffeine of coffee. The infusion of the leaves is made until the aroma is dispensed completely, without feeling bitter taste.
Sugar: Since the typical refined white sugar, this can be inserted in the recipe even the most special types such as sugar coconut, brown sugar and palm sugar, and honey or an artificial sweetener.
Special extra: Add the masala chai spices like cinnamon, ginger, cardamom, star anise, black pepper, clove-of-India, nutmeg, among others, which may vary according to taste or culinary traditions.
Benefits
Indian tea is a strong compound for the health, which assists in skin treatments and improves digestion, besides being a potential antioxidant. This cup is suitable for people suffering from ailments such as hypertension and gastritis, as well as pregnant women.

Revenue indicated
Place in a saucepan a cup of water, two tablespoons of black tea leaf tea, an average glass of milk, a teaspoon of ginger tea, six crushed cardamom seeds and cinnamon stick and then boil. Upon reaching the boiling point, leave for about five or 10 minutes, strain and then sweeten with honey.
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Masala chai – O chá de especiarias indianas
Vez por outra é sempre bom inovar nos chás que você tem preparado para acompanhar o café da manhã, jantar ou até a recepção de visitas em casa, não é? Então que tal aprender uma receita de origem indiana e que foge um pouco aos tradicionais chás? Apresentamos o masala chai.

Esta é uma bebida preparada a partir da infusão de folhas chá preto com a adição de especiarias e ervas aromáticas da Índia. Ao chai também pode ser acrescentado leite. Com sabor geralmente intenso, essa bebida é considerada antioxidante e possui diversas propriedades terapêuticas.

Masala chai ou chai?
Há uma pequena diferença entre um tipo de chávena e o outro. Em geral, o chá indiano é mais conhecido como chai ao invés de masala chai. Todavia, se levada ao “pé da letra” como diz o ditado, o chai deve levar em sua receita de preparo apenas as folhas de chá preto e outras especiarias. Já o masala chai é a mesma composição do chai, mas com o diferencial de que a este também deve ser acrescentado leite, de preferência o leite conhecido como “gordo”. Há quem prefira adicionar leite condensado, o que também é indicado, pois dá um sabor ainda mais rico.

Principais ingredientes:
Folhas de chá preto: Em geral, deve-se utilizar o chá preto com concentração forte – este possui em sua composição cafeína equivalente a do café. É feita a infusão das folhas até que o aroma seja dispensado por completo, sem que se sinta sabor amargo.
Açúcar:  Desde o típico açúcar branco refinado, este pode ser inserido na receita até os tipos mais especiais como o açúcar de coco, açúcar amarelo e açúcar de palma, além de mel ou adoçante artificial.
Adicionais especiais: Adicione ao masala chai especiarias como canela, gengibre, cardamomo, estrela-de-anis, pimenta preta, cravinho-da-Índia, noz-moscada, entre outros, que podem variar de acordo com o paladar ou tradições culinárias.
Benefícios
O chá indiano é um forte composto para a saúde, que auxilia em tratamentos de pele e melhora a digestão, além de ser um potencial agente antioxidante. Essa chávena é indicada para pessoas que sofrem de males como hipertensão, e gastrite, além de mulheres gestantes.

Receita indicada
Coloque em uma caçarola uma xícara de água, duas colheres de chá de folhas de chá preto, um copo médio de leite, uma colher de chá de gengibre, seis sementes de cardamomo trituradas e um pau de canela e em seguida ferva. Ao atingir o ponto de fervura, deixe por aproximadamente cinco ou 10 minutos, coe e depois adoce com mel.



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